Centura ocolitoare a municipiului Piatra Neamț va fi realizată cu ajutorul fondurilor europene, anunță preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Lucrările vor ajunge la aproximativ 50 milioane euro, bani accesați prin Programul Operaţional Regional.

Arsene a precizat că prima etapa a fost realizarea de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a Analizei de favorabilitate pentru respectiva cale de rulare.

„Analiza de favorabilitate realizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii pentru Varianta de Ocolire Piatra-Neamţ se bazează pe fundamente ştiinţifice consacrate, obiective şi independente, care are ca scop evaluarea tuturor componentelor de mediu, socio-economice şi tehnice, care au rol relevant în proiectarea, construirea şi operarea unei infrastructuri de transport. Urmează ca prin studiile de fezabilitate să se analizeze şi investigheze propunerile făcute prin actuala analiză şi dacă va fi cazul să se propună modificări şi noi alternative de traseu în baza unor justificări”, a declarat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că ruta ocolitoare va fi la profil de autostradă şi se va intersecta cu viitorul drum expres Piatra-Neamţ-Bacău şi cu Axa Rutieră Strategică 3, proiecte pe care le gestionează Consiliul Judeţean.

Viitoarea variantă ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ va avea o lungime de 16,2 kilometri şi va prelua traficul din direcţia Târgu-Neamţ şi Roman către Bacău.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *