245.018 de copii , din familii defavorizate, beneficiază de ajutoare din partea Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene. Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la aproximativ 122,5 milioane lei (500 lei/elev).

Cardurile pentru de sprijin educațional au fost transmise inspectoratelor școlare județene, iar acestea le-au distribuit fiecărei unități de învățământ pentru a ajunge la copiii din familiile defavorizate.

Pentru accesarea acestor ajutoare, elevii din învățământul de stat trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– preșcolari proveniți din familii (inclusiv cele monoparentale) al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este până la 1,06 din valoarea Indicatorului Social de Referință – ISR (pentru anul 2022, valoarea ISR este de 525,50 lei);

– elevii care sunt în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar/ membru de familie este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.

Suma de 500 lei, disponibilă pe fiecare card, va putea fi utilizată pentru cumpărare de rechizite și îmbrăcăminte pentru a merge la grădiniță sau școală.

Pentru anul școlar 2022-2023, preșcolarii și elevii eligibili vor primi tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional începând cu luna septembrie a anului 2022.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *