Proiectul pentru realizarea campusului pentru învățământul dual din Oradea a câștigat finanțarea prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Elevii bihoreni vor putea învăța meserii din domeniile construcții, mecanică, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

În cadrul campusului vor fi funcționale laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport.

,,Lucrările la Campus sunt într-o fază avansată. Până acum s-au realizat lucrări în valoare de 17,5 milioane de euro, contravaloarea acestora fiind achitată din bugetul Consiliului Județean Bihor. Câștigarea finanțării europene ne va permite accelerarea lucrărilor și achiziția dotărilor necesare. Ne vom putea recupera o parte din plățile efectuate, urmând ca sumele încasate să fie direcționate pentru alte proiecte de investiții în județul Bihor”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul are o valoare totală de 146.183.346 lei cu TVA, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Din această sumă, 98.048.510 lei (19,7 milioane de euro) reprezintă valoarea aprobată din PNRR, iar restul de 48.134.836 lei (9,6 milioane de euro) este contribuția Consiliului Județean Bihor.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *