Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a decis să realizeze un accelerator de afaceri în zona de vest a României, pe care l-a denumit ADRVest Accel și care are ca scop facilitarea accesului companiilor din zona de vest și a start-up-urilor la finanțări europene, dar și la ultimele noutăți din domeniile lor de activitate precum și la o rețea europeană de companii.

În cadrul ADRVest Accel au fost organizate sesiuni de lucru în fiecare județ din zona de vest, pe 6 septembrie fiind organizat evenimentul la Reșița, în cadrul Centrului Universitar ”Babeș Bolyai”. Evenimentul și-a propus să identifice cele mai active afaceri din județul Caraș-Severin dar și posibilitățile de dezvoltare, oferindu-le gratuit un program inovator de formare antreprenorială, cu acces la importante oportunități de finanțare. ADRVest Accel pune la dispoziția acestor companii și:

✅ Training alături de mentori de top

✅ Suport constant de la experți de business, pe toată durata programului

✅ Susținerea necesară pentru a-și crește și finanța businessul.

De asemenea, antreprenorii înscriși în program au fost evaluați în funcție de performanță, punctajul cel mai mare și cea mai apreciată inițiativă fiind cea a companiei Dualnis Winrar și antreprenorul care a înființat-o și o conduce, Silviu Boldea.

”Nu puteam lipsi de la evenimentul de warm-up organizat în cadrul Universității Babes Bolyai, centrul regional Reșița, unde s-au căutat soluții inovative și de impact, cu o componentă tehnologică dezvoltată. Dualnis  a primit punctajul maxim și a fost ales sa participe într-un program de accelerare și oportunități de finanțare prin Programul ADRVestAccel este sustinut de ADR Vest în parteneriat cu Institutul de Excelenta în Antreprenoriat” ne-a declarat managerul Dualnis Winrar, Silviu Boldea.

” Am fost primiți aici de Andrade Bichescu, directorul centrului universitar UBB din localitate, dar și de reprezentanți ai mediului de afaceri local, care pot fi mentori pentru antreprenorii cu idei inovative din județul Caraș-Severin” au declarat reprezentanții ADR Vest.

În ultimii ani Dualnis Winrar s-a impus pe piața din vest a serviciilor de arhivare și arhivare electronică, devenind lider de piață și diferențiindu-se prin faptul că pot gestiona întreg ciclul de viață al informației unei companii oferiind solutii inovatoare, digitale, care garantează eficiența regăsirii oricărui document sau informație.

Anul acesta organismul intermediar POSDRU din cadrul Ministerulului Investițiilor și Proiectelor Europene a ales solutiile complete oferite de Dualnis Winrar, ”păstrându-și documentele în depozitele noastre din Oțelu Roșu. Dualnis are o echipă de 12 angajati în prezent dar este în permanentă creștere, cu atât mai mult cu cât ne îndreptăm tot mai mult atenția și spre mediul privat. Doar în ultima lună peste 7 companii din mediul farmaceutic au ales solutiile noastre digitale” spune Silviu Boldea, managerul companiei.

Potrivit conducerii companiei, Dualnis Winrar își dorește și, împreună cu ceilalți actori din județ, poate dezvolta Caraș-Severinul, digitalizarea fiind astăzi un leit-motiv pentru dezvoltare în toate zonele civilizate ale Europei și ale lumii.

”Până acum am pus Caraș-Severinul și Oțelu Roșu pe harta națională a pieței de profil din România colaborând cu clienți mari din toată țara” spune Silviu Boldea care, cu ajutorul acceleratorului de la ADR Vest dar și ținând cont de nevoia de digitalizare a României, dorește să se impună și la nivel național ca lider de piață în domeniu.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *