Lamborghini a primit premiul Green Star 2022, pentru al doilea an consecutiv, fiind recunoscută drept una dintre cele mai sustenabile companii din Italia, datorită numeroaselor inițiative și investiții făcute în sustenabilitatea mediului, încă din 2009.

Premiul este acordat anual de Institutul German pentru Calitate și Finanțe (ITQF) în colaborare cu Institutul pentru Management și Cercetare Economică (IMWF) din Hamburg, care efectuează cercetări online complexe și detaliate pentru a afla companiile care pun accent pe domeniul verde, cu intenția de a minimiza impactul industrial asupra mediului și societății.

 „ Suntem foarte mândri că am primit, din nou, Premiul Green Star. Angajamentul nostru datează de mult: în 2009, în primele zile, am dezvoltat acțiuni ecologice care au condus la certificarea noastră, în 2015, ca un loc de producție neutru în CO2. Astăzi continuăm pe această cale și o facem cu o conștientizare din ce în ce mai mare. Acest lucru este demonstrat de anunțul planului nostru (Direzione Cor Tauri), care de acum și până în 2030, va duce la hibridizarea tuturor modelelor și la nașterea celui de-al patrulea model complet electric.”

Stephan Winkelmann, Președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Principalele proiecte dezvoltate de Lamborghini, încă din 2009, includ crearea unui parc în care au fost plantați 10.000 de stejari, proiecte de biomonitorizare cu albine, construirea uneia dintre cele mai mari centrale fotovoltaice din Emilia-Romagna (Italia) și crearea unei centrale de termoficare și trigenerare. Cele mai recente inițiative includ proiectul economiei circulare cu reciclarea deșeurilor din piele și fibră de carbon și lansarea unui proiect de logistică durabilă, care a dus la o reducere cu 85% a emisiilor produse de transportul caroserii Urus, care circulă acum pe calea ferată.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *